Начало Бокс Джошуа към Тайсън: Внимавай с младите лъвове
0

Джошуа към Тайсън: Внимавай с младите лъвове

Джошуа към Тайсън: Внимавай с младите лъвове
0

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа предупреди иконата Майк Тайсън да не прибързва с двубой срещу действащ съперник при завръщането си на ринга.

“Динозавъра” ще се изправи срещу Рой Джоунс младши в демонстративен двубой на 12 септември, като вече няколко месеца тренира усърдно.

Според Джошуа, обаче, легендата трябва много внимателно да планира следващия си ход, тъй като той може да му донесе много главоболия.

“Виждаш клип в социалните медии и си казваш: “Пак е в играта, ще се бие в добра форма”. Но той е като стар футболист, опитващ се да прави предизвикателството с горната греда. За Тайсън да удря свирепо “лапите” е като втора природа. Но за някой, който го гледа вкъщи би изглеждало сякаш отново ще покори тежката категория. И двамата обожават това, знаят най-добре как да го правят. Тайсън се бие от 13-годишен, бащата на Джоунс го буташе към славата“, засипа със суперлативи двамата ветерани Джошуа.

Въпреки това британецът е категоричен, че настоящите звезди в тежка категория са по-способни от предшествениците си и обясни защо това, според него, е така.

“Познават спорта перфектно. Но не са се били с младите лъвове в дивизията. Ние сме по-големи, по-силни, науката се е развила и имаме повече технологии. Ако Тайсън иска да се бие срещу някого от настоящата ера, от любов към спорта? Да се пробва. Надявам се, че ще допринесе още за спорта, който обичаме”, каза Джошуа пред “Скай Спортс”.