Начало Джудо Обрат: Ивелина Илиева заговори за отказване

Обрат: Ивелина Илиева заговори за отказване

Обрат: Ивелина Илиева заговори за отказване
0

Най-добрата ни джудистка Ивелина Илиева обяви, че слага край на състезателната си кариера. Тя го направи през личния си профил във Facebook няколко часа след отпадането си на Летните олимпийски игри в Токио.

Илиева сподели със своите близки, приятели и последователите много емоционални думи:

„Аз извървях своя път докрай. Ние извървяхме моя път докрай!  Джудото дойде в живота ми, за да ме направи по-силна, а не да сбъдне мечтата ми.  Трудния път, през който преминах, ме направи истински Боец. Това беше моето последно състезание. Благодаря на всички, които бяха част от моя път, от нашия път!“, написа Илиева.

Решението ѝ изненада, след като малко по-рано днес тя даде интервю за БНТ, в което нямаше подобен намек.

„Не мисля, да се отказвам. Когато разбрах, че са ми скъсани връзките, първата ми мисъл беше, че спирам, защото няма време да се възстановя, тъй като Олимпиадата беше след шест месеца. Тогава взех решение, че ще мога да се справя без операция“, каза пред националната телевизия джудитската.

Световната шампионка спря Ивелина Илиева в Токио (видео)

„След тренировките в залата по джудо аз трябваше да отделям още по 3-4 часа на ден да правя упражнения за мускулатурата, за да може да компенсира това, че нямам връзка. Заради резултата тук, това ме мотивираше и ми даваше сили да продължавам, когато беше най-трудно, когато много се изморя, защото бях по цял ден в залата. Но такъв е моят път. Извървях го докрай, колкото и трудно да беше. Няма да се оперирам. Беше важно до Олимпиадата да издържи коляното и нямаше проблеми с него“, продължи още 29-годишната Илиева.

Ивелина не сдържа сълзите си след края на 1/8-финала в Токио