Начало Други Ивелина Илиева и Борис Георгиев се завръщат за Големия шлем в Казан

Ивелина Илиева и Борис Георгиев се завръщат за Големия шлем в Казан

Ивелина Илиева и Борис Георгиев се завръщат за Големия шлем в Казан
0

Двама български джудисти ще се завърнат в игра за Големия шлем по джудо в Казан, Русия. Надпреварата, която е от 5-ти до 7-ми май, е квалификация за Олимпийските игри в Токио и нова възможност за националите ни да подобрят класирането си в ранглистата.

След няколкомесечно отсъствие заради травма Ивелина Илиева ще се впусне отново в битки. Най-добрата ни джудистка се контузи в началото на годината, но вече е напълно възстановена. В последната седмица националката ни взе участие в няколко международни лагера, а първото ѝсъстезание от месец януари насам ще е в Казан.

„Тя имаше скъсани кръстни връзки и се лекуваше 8 седмици в специална клиника в Швейцария за заздравяване на мускулатурата – каза на пресконференция Атанас Герчев, старши треньор на националния отбор. – Имах разговори с нейния личен треньор Свилен Скерлев. Тя вече тренира и се чувства добре. Така че ще я видим в Казан.“

Илиева, която има осигурена олимпийска квота за Игрите в Токио в категория до 57 килограма, е планирала още и подготовка в Словения и Нидерландия.

Другият, който се връща в редиците на България, е Борис Георгиев. Младата ни надежда при 100-килограмовите преболедува коронавирус, заради който пропусна Европейското първенство за мъже и жени в Лисабон, Португалия.

България ще участва в Казан с общо шест състезатели. Освен Илиева и Георгиев, на тамито ще видим Янислав Герчев (60 кг), Божидар Темелков (66 кг), Марк Христов (73 кг) и Даниел Дичев (до 100 кг). Най-добрият ни джудист Ивайло Иванов ще си даде почивка и ще пази силите си за Световното първенство (6-13 юни).