Начало Борба Селишка и Дудова на полуфинал
0

Селишка и Дудова на полуфинал

Селишка и Дудова на полуфинал
0

Миглена Селишка и Биляна Дудова се изстреляха към полуфиналите на Европейското първенство по борба във Варшава. Актуалната шампионка на Стария континент при 50-килограмовите върви уверено към дублиране на титлата си. Селишка не остави шанс на представителката на домакините Ана Лукасяк и стигна до лесен успех с 4:1 точки. За място на финала родната звезда, която има и олимпийска квота за Токио, ще се изправи срещу Емилия Будеяну (Румъния).

От своя страна трикратната европейска шампионка в три различни категории – Дудова прегази с категоричното 6:0 румънката Катерина Жидачевска. Тя ще се изправи на полуфиналите срещу Юлия Писаренка от Беларус. Мачовете започват от 17:45 часа.

Сезен Белберова (55 кг) ще се надява да бъде изтеглена на репешаж. Тя загуби от рускинята Сталвира Оршуш на 1/4-финал с технически туш. Мария Оряшкова (76 кг) също падна в своя мач от французойката Синтия Вескан, като все още има възможност да продължи борбата за бронзовия медал. Мими Христова (68 кг) обаче загуби на старта и приключи участието си.

За бронз в свободния стил ще се бори и Георги Вангелов (61 кг). Той преодоля съперника си на репешажите – Орманоглу (Турция) с 2:0 и по-късно днес, след 19:00 часа, ще се бори с Едуард Григорев (Полша) за третото място.

Снимка: БФ БОРБА