Начало Други В джудото готвят емоционално изпращане на олимпийците
0

В джудото готвят емоционално изпращане на олимпийците

В джудото готвят емоционално изпращане на олимпийците
0

Интересен начин да изпратят джудистите по пътя към олимпийските игри в Токио, намериха от родната федерация. По време на турнира „Панагюрище оупън”, който ще стартира в събота, 19 юни в „Арена Асарел”, ще се проведе церемония. Тя е насрочена от 13:00 часа, като млади джудисти са подготвили специално изпращане на Ивелина Илиева (57 кг), Янислав Герчев (60 кг) и Ивайло Иванов (81 кг).

До дни международната федерация официално ще обявят участниците на най-големия спортен форум на планетата. Със сигурни квоти за Токио обаче са именно Илиева, Герчев и Иванов.

На турнира „Панагюрище оупън” ще има сериозно чуждестранно присъствие. Вече 9 страни заявиха участие – Молдова, Украйна, Сърбия, Словения, Черна Гора, Гърция, Германия, Румъния и Босна и Херцеговина. Ще има представители и от всички водещи клубове в страната. Очаква се на татамито да излязат близо 800 състезатели.

Надпреварата е в два дни (19-20 юни) и е за млади таланти от 5 до 17 години. Стартът на схватките е от 10 часа. След турнира част от състезателите ще останат на международен тридневен лагер.

Млади таланти ще направят специално изпращане в Панагюрище на родните джудисти, които ще участват в Токио