Начало Други Трима родни джудисти в позиции за квоти за Токио 2020

Трима родни джудисти в позиции за квоти за Токио 2020

Трима родни джудисти в позиции за квоти за Токио 2020
0

Янислав Герчев, Ивайло Иванов и Ивелина Илиева са почти сигурните ни участници  на Олимпийските игри в Токио догодина. Още трима национали са в близост до квотите. Това показва обновената ранглиста след световното първенство по джудо, което приключи в края на миналата седмица.

Най-голям скок в ранкинга от националите ни направи Ивелина Илиева. След като се нареди на престижното 5-то място на шампионата на планетата в категория до 57 кг. при жените, тя спечели 720 точки. Това и помогна да се изкачи от 30-то до 23-то място в световната ранглиста. В олимпийската такава, Илиева е вече на 14-то място и почти сигурно ще пътува за Игрите догодина.

Ивайло Иванов продължава да бъде най-добре котираният роден джудист в ранглистите. Той загуби две позиции и вече е на 10-то място в категория до 81 кг. при мъжете поради факта, че не записа победа на Световното първенство. Въпреки това, Иванов се намира на 6-та позиция в олимпийската ранглиста.

Янислав Герчев е третият ни представител, който би намерил място на Игрите в Токио за момента. Представителят ни в категория до 60 кг. се изкачи с три позиции в световната ранглиста като вече е под номер 30. В по-важната – олимпийска, Герчев е на 21-во място, което му дава право на участие на най-важния спортен форум.

Още трима български джудисти са в близост до това да намерят място на Олимпийските игри.

В категория до 66кг. Божидар Темелков прави страхотен скок с цели 21 позиции като вече се намира на 70-то място. Младият ни талант записа две чудесни победи на Световното първенство, с което добави доста точки за ранглистата. В олимпийската такава Темелков е 48-ми. При влизане в топ 30, то той би получил право да участва в Токио догодина.

Валентин Алипиев е много близо до това да влезе в квотите при най-леките. Вторият българин в категория до 60 кг. се намира на 44-та позиция в световната ранглиста, изкачвайки се с пет места след Световното първенство. В олимпийската такава, Алипиев е на 35-то място.

При 100-килограмовите Даниел Дичев се изкачва с пет места и е вече 40-ти в света. В ранглистата за Токио той е на 35-та позиция.

Точки за Олимпийските игри в Япония догодина могат да бъдат печелени до 25 май 2020 година. Тогава ще стане ясно кои джудисти ще вземат участие на Игрите.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.