Начало Бокс В бокса искат поне един медал от Рио 2016
0

В бокса искат поне един медал от Рио 2016

В бокса искат поне един медал от Рио 2016
0

Президентът на родната федерация по бокс Красимир Инински е оптимист, че националите ни, които ще участват на олимпиадата в Рио, ще могат да спечелят поне един медал. България класира трима на най-големия спортен форум – Станимира Петрова (51), Даниел Асенов (52) и Симеон Чамов (69). Шефът на централата призна, че е искал бройката да бъде с минимум още един човек, но е имало както обективни, така и субективни фактори това да не се случи.

„За мен не всички загубиха в олимпийските квалификации, но така са видели съдиите. Не искам да търся вината постоянно в тях. Олимпиадата вече е политика. В Баку на 10 финала имаше 19 държави. Целта е да се увеличи броят им. Такава е политиката. Конкуренцията вече е огромна. Аз обаче винаги ще съм оптимист и максималист. Но нашият спорт е субективен и зависиш напълно от интересите на по-големи сили и от решенията на съдиите. Работим в посока това да се промени, но понякога не се получава.

Истината е, че се съобразяват с нас, познават ни. Имаме много голям отбор. Винаги гледам към медал. Оптимист съм и няма да спра да бъда. Вярвам в боксьорите си и че ще спечелим отличие. След като тези хора са отишли в Рио и са си извоювали правото да са там, значи имат потенциал и възможности да спечелят медал. Но никой няма да ни го даде просто така. Ще си го извоюваме, няма друг начин“, отсече пред „Тема Спорт“ Инински.

Вчера носителите на квоти заминаха за Англия под ръководството на Хоел Арате. Подготовката им ще продължи изцяло насочена към Рио. Впоследствие се обмисля лагер в Италия или Германия, но е възможно боксьорите да отлетят и директно към Рио, за да се аклиматизират по-добре преди Игрите.