Начало Бокс Виталий Кличко: Броят на добрите боксьори в тежка категория вдъхва оптимизъм
0

Виталий Кличко: Броят на добрите боксьори в тежка категория вдъхва оптимизъм

Виталий Кличко: Броят на добрите боксьори в тежка категория вдъхва оптимизъм
0

“Почетния” световен шампион на WBC в тежка категория и кмет на Киев Виталий Кличко коментира настоящата ситуация в най-престижната дивизия в професионалния бокс. По време на 55-ия конгрес на Световния боксов съвет украинецът отбеляза, че големият брой добри боксьори привлича вниманието към категорията.

“Сега в супертежка категория се появи ново поколение. Всички топбоксьори в дивизията са много добри, всички имат големи амбиции, заяви Кличко, цитиран от ES News. – Аз съм оптимист, че има толкова много добри боксьори в супертежка категория. Те са много технични със силни и плътни удари. И това прави категорията по-привлекателна, по-интересна.

Публиката казва: “Нека да гледаме следващата битка. Интересно им е кой ще победи. И сега всички обсъждат кой е най-силен. Самият аз го чух наскоро. Какво ще стане, ако Джошуа се бие с шампиона на WBC Дионтей Уайлдър. И това е добре, това провокира интереса на феновете. А боксът, както е известно, живее благодарение на интереса. И а съм особено доволен, че тежка категория предизвиква такова голяма вълнение.”