Начало Бокс WBO нареди Деметриус Андраде срещу Били Джо Сандърс

WBO нареди Деметриус Андраде срещу Били Джо Сандърс

WBO нареди Деметриус Андраде срещу Били Джо Сандърс
0

Световната боксова организация (WBO) гласува провеждането на дългоочаквания двубой за титлата на WBO в средна категория между шампиона Деметриус Андраде (27-0-0) и Били Джо Сандърс (27-0-0).

Ръководният орган е поставил на двете страни срок до 23 февруари за разбиране помежду си. В противен случай, ще се проведе търг с минимален „вход“ 200 000 долара.

Двамата боксьори трябваше да се срещнат през миналия октомври, но тогава ролите бяха разменени – Джо Сандърс бе шампионът, а 29-годишният американец – претендентът.

Мачът обаче не се състоя, защото Атлетическата комисия на щата Масачузетс не даде лиценз на Сандърс заради наличието на оксилофрин в допинг пробата на „Превъзходния“.

Така той бе принуден да оваканти титлата си, а Андраде победи чрез единодушно решение заместника на Сандърс – Валтер Каутондоква.

Странното в този случай бе, че оксилофринът (стимулант от класа амфетамини, създаден за лечение на хипотензия (ниско кръвно) при хора, на които не помага общоприетото лечение. Той се прилага от десетилетия за лечение на ортостатично кръвно (състояние, при което кръвното спада при опит да се изправите) не е забранен във Великобритания, но попада в списъка на Доброволната антидопингова агенция (VADA).

Оксилофринът се взима и за подпомагане на свалянето на килограми, а при завръщането си на ринга на 22 декември, Сандърс тежеше 78.6 кг, което означава, че ще трябва да свали приблизително 6 кг, за да влезе в оригиналната си категория.

Очакванията са този мач да се проведе след средата на април месец, а миналият уикенд Андраде направи първа защита на пояса, побеждавайки Артур Акавов с технически нокаут в 12-ия рунд.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.