Начало Бокс Хатън: Не отписвайте напълно Дубоа срещу Усик

Хатън: Не отписвайте напълно Дубоа срещу Усик

Хатън: Не отписвайте напълно Дубоа срещу Усик
0

Даниел Дубоа е считан за тотален аутсайдер срещу Олександър Усик за двубоя им на 26 август в Полша, въпреки физическото си превъзходство над украинеца. Боксовата легенда Рики Хатън предупреди, че никой не бива да подценява британеца, защото все пак става дума за съревнование от тежка категория, където всеки удар е в състояние да преобърне развоя на даден мач.

Всеки би сложил и последните си пари на Усик. Но, ако погледнете разликата в размерите, макар „Ей Джей“ да не успя да премине през Усик, и приемете, че в тежката дивизия стават изненади, не може напълно да отпишете Даниел Дубоа, защото може и да ви шокира. Бойци от ранга на Усик с олимпийско злато, безспорна титла в полутежка категория и обединител на пояси в тежка са рядкост. Ако Дубоа не го докосне, никой няма да е изненада, но, ако Дубоа намери брадичката му, същото няма да е особено шокиращо. В тежка категория особено трябва да си по-широко скроен. И все пак смятам, че Усик ще победи по точки, макар да е несправедливо да отписваме напълно Дубоа“, каза Хатън пред DAZN.

25-годишният британец си спечели мястото на задължителен претендент за колана на WBA след серия от скоростни нокаути над Богдан Дину (2 рунд), Джо Кусумано (1 рунд), Тревор Брайън (4 рунд) и Кевин Лерена (3 рунд) в рамките на година и половина, за да се отърси от поражението срещу Джо Джойс през есента на 2020 г.