Начало Бокс Хавиер Ибанес загуби на четвъртфиналите на Световното по бокс с поделено съдийско решение

Хавиер Ибанес загуби на четвъртфиналите на Световното по бокс с поделено съдийско решение

Хавиер Ибанес загуби на четвъртфиналите на Световното по бокс с поделено съдийско решение
0

Българският национал Хавиер Ибанес отстъпи по точки на индиеца Мохамед Хусам в четвъртфиналите в категория до 57 килограма на световното първенство по бокс за мъже в Ташкент.

Роденият в Куба Ибанес и Хусам проведоха напълно равностоен бой, като след края му съдиите се събраха за преразглеждане на мача и отсъдиха в полза на индиеца.

Хусам започна мача по-активно, което изглежда повлия и при крайното решение на съдиите. В първия рунд той спечели с 3:2 гласа, а след втория индиецът водеше в две от картите на арбитрите, а в другите три имаше равенство.

Ибанес заигра най-добрия си бокс в последния трети рунд. В него българинът засипа Хусам с точни удари, а индиецът бе принуден да търси постоянни клинчове, за да се спаси. В крайна сметка тази тактика, комбинирана и със серията му от нечисти удари, му донесе успех и класиране за полуфиналите, с което той си осигури минимум бронзов медал. 

За Хавиер Ибанес остава разочарованието, че на второ поредно световно първенство отпада на крачка от медалите след загуба с неединодушно съдийско решение.

За разлика от шампионата в Белград обаче, в който Ибанес бе единственият българин, достигнал до четвъртфиналите, днес още трима национали ще имат шанс да пробият сред медалистите. Това са Ергюнал Себахтин в категория до 48 килограма, Радослав Росенов при 60-килограмовите, както и Рами Киуан в категория до 75 килограма. Мачовете и на тримата са във вечерната сесия, която започва след 16:00 часа българско време.

тагове: