Начало Бокс Хърн скочи на съдиите след победата на свой боксьор
0

Хърн скочи на съдиите след победата на свой боксьор

Хърн скочи на съдиите след победата на свой боксьор
0

Еди Хърн скочи на съдиите, след като те отсъдиха единодушна победа на боксьора му Зелфа Барет срещу бившия шампион Кико Мартинес.

Двамата се срещнаха в категория супер “перо” в Лондон, като 27-годишният британец се представи много добре и заслужено спечели. Решението на двама от арбитрите край ринга да отсъдят 118:11 в негова полза, обаче, вбеси Еди Хърн и той настоя британските съдии да показват повече уважение към чуждестранните боксьори. Третият даде 116:113.

“118:111 е отвратително за Кико Мартинсе. Как ще водим тук чуждестранни боксьори, когато към тяхното представяне не се показва абсолютно никакво уважение? 118:111? Можеше изобщо да не си прави труда. Цели 12 рунда беше неуморен. Как да водим боксьори от световна класа в тази страна, когато им отсъждат такива резултати? Не беше само един съдия, бяха двама. И преди съм ги виждал. Това не говори добре за мен, за Зелфа, най-малко за Кико. Тези момчета рискуват здравето си и за усилията си получават това. Кико можеше цяла вечер да бяга за този резултат. Искам отново да видя този мач. Искам Кико да получи реванш, защото го заслужава”, избухна Хърн след мача.

Към коментарите му се присъединиха и куп бивши боксьори и специалисти, които също осъдиха решението на съдиите.