Начало Бокс Здравко Попов победи опитен италианец

Здравко Попов победи опитен италианец

Здравко Попов победи опитен италианец
0

Здравко Попов победи Джузепе Лаури с единодушно съдийско решение в подгряващ двубой на професионална боксова гала вечер в Арена Армеец, София – Кубрат Пулев срещу Хюи Фюри. Българинът е с едва три професионални двубоя, но победи много по-опитния италиански боксьор с пълна доминация.

Боксьорът от Велико Търново надигра в 6 рунда италианеца Джузепе Лаури, който е със 76 професионални мача. Европейският шампион за юноши от 2012 г. започна мача много агресивно и притисна Лаури във въжетата, а италианецът нямаше друга опция, освен да се свие в глуха защита. Доминацията на Здравко продължи, но италианецът показа зъби и издържа на атаките на младия български лъв.

Българският боец успя да намери Джузепе Лаури в тялото в петия рунд със силната си лява ръка и италианецът падна в нокдаун. Лаури показа, че има много опит и продължи двубоя, като защитаваше по-добре тялото си, но атаките на Здравко бяха непрестанни и изключително мощни.

 

Мачовете на Кубрат и Тервел Пулеви ще се отразяват рунд по рунд в boec.bg. Не пропускайте резултатите от главния двубой между Кубрат Пулев и Хюи Фюри първо в boec.bg!

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".