Начало Бокс Живко Стоименов предизвика Юнус Батан на реванш в MMA (ВИДЕО)

Живко Стоименов предизвика Юнус Батан на реванш в MMA (ВИДЕО)

Живко Стоименов предизвика Юнус Батан на реванш в MMA (ВИДЕО)
0

Живко Стоименов хвърли ръкавицата към Юнус Батан, след като двамата трябваше изобщо да забравят за ръкавиците, когато премериха сили на сцената на BKFC 58. Турчинът тогава постигна успех с технически нокаут в 4 рунд. Днес екипът ни приветства Живко за първото интервю в нашия подкаст „Боен клуб Boec.bg“, където той реши да му отправи предизвикателство за реванш, но по правилата на MMA.

Честитя му победата и искам да отправя предизвикателство към него и неговия отбор за реванш във формат MMA. Мисля, че имам право на такъв реванш, имам право и да го предизвикам. Вижда се, че световноизвестни звезди се предизвикват на реванши, играят по един, по два, по три пъти, боксьори отиват в MMA, MMA-ци отиват в бокса, така че спокойно можем да разменим по едно гостуване във всеки стил. Смятам, че и самите промоутъри ще имат интерес към този мач. Затова официално отправям предизвикателство към него. Юнус Батан, предизвикам те, да направим мач в MMA“, каза Стоименов.

Междувременно той признава, че срещата им в BKFC неслучайно е стартирала по-скучно за зрителите, тъй като е бил наясно със стратегията на Батан. Турчинът сподели пред „Спортната джунгла“, че ще дебне своите ситуации на контраатака, а това е накарало българина да подбира ударите си по внимателно. Освен той Живко разкрива и стара травма в дясната ръка, която се е влошила по време на SENSHI 20 само три седмици преди дебюта му в бокса с голи ръце.

На SENSHI след нокаута, когато довърших Шериф Драме с десния ъпъркът и преди това още на загрявката усещах болки от една стара травма, а на мача тя се довлоши. Опитвах се един месец да я оправя. Ходех по доктори, но не можах да я фиксирам за 23 дни. Това в никакъв случай не е оправдание и не искам да звучи като такова. Още с първия удар спуках едни костици и се образува т. нар. костен мазол. Заболя ме страшно много и тъй като срещу обратен гард най-силното оръжие е дясна балтия, то трябваше излезе от арсенала ми. Тогава започнах да мисля да влизам на прави удари, да играя с леви крошета, но, когато най-силното ти оръжие угасне, играта се променя“, коментира още той.

Ден по-късно пристига обаждане от KSW за среща с Адриан Зелински на 7 юни, но Живко Стоименов и екипът му да взели решение, че този мач трябва да бъде отложен за по-късна дата, тъй като ще има нужда от минимум още един месец за лечение, след което ще му остане само месец май за подготовка. Той сам признава, че за двубой на толкова високо ниво няма как човек да пришпори подготовката си и да влезе в клетката без достатъчно часове в залата преди това.

Цялото интервю може да видите и чуете по-долу, а Епизод №5 от подкаста „Боен клуб Boec.bg“ може да откриете в този линк!