Начало Бокс Жребият прати жените на победа от медал на европейското по бокс

Жребият прати жените на победа от медал на европейското по бокс

Жребият прати жените на победа от медал на европейското по бокс
0

Доста добър жребий изтегли женският ни национален отбор по бокс на Европейското първенство за мъже и жени до 22 години във Владикавказ (Русия). Навръх 8-ми март дамите разбраха, че още в първия си мач на шампионата ще се борят за медал. В категория до 48 килограма Еми-Мари Тодорова играе с германката Макси Клотзер. В тази теглова дивизия участничките са само 8, така че победа ще осигури на Еми-Мари място на 1/2-финалите и минимум бронзов медал. Жребият определи първия кръг да пропуснат Горяна Стоева (57 кг), Аслъхан Мехмедова (60 кг) и Мелис Йонузова (64 кг). Това означава, че и трите стартират от четвъртфиналите, като при победа също си осигуряват медал. Горяна ще се изправи срещу Стефани Тор (Швеция) или Мария Конде (Испания), Аслъхан среща англичанката Шона Уайтуел, а Мелис започва защитата на титлата си срещу Шоуна О`Калаган (Ирландия) или Челси Хайнен (Холандия). И четирите ни представителки при дамите се качват на ринга на 12 март.

При мъжете Даниел Асенов (52 кг) стартира похода към шести златен медал от европейско първенство срещу Амил Алиев от Беларус, а мачът между двамата е на 11 март. Тогава боксира и братът на Даниел Асенов – Боян, който ни представя при 56-килограмовите. Той почива в първия кръг, а на осминафиналите ще се бие с Илия Варабю от Беларус.

В неделя са мачовете на Кирил Русинов (60 кг) – срещу арменеца Артур Бхавердян и на Кристиян Николов (81 кг) срещу победителя от мача между Никола Стеванович (Сърбия) или Микел Чулаж (Албания).

В понеделник на ринга се качва Рами Киуан (75 кг), който ще кръстоса ръкавици с Джорджи Карабадзе (Грузия).

Българското участие стартира тази вечер с мач на представителя ни в категория до 64 килограма Венсан Киркоров, който има за съперник Алан Абаев (Русия).

 

Източик: БФ Бокс