Начало Бокс Златна значка „Русе“ за Стойка Петрова
0

Златна значка „Русе“ за Стойка Петрова

Златна значка „Русе“ за Стойка Петрова
0

Кметът на Русе Пламен Стоилов се срещна вчера със световнатата вицешампионка по бокс Стойка Петрова, нейния треньор Павел Сяров, президента на боксов клуб „Русе“ о.з ген. Александър Стефанов и с изпълнителния директор на клуба Илия Сяров, съобщава БНР.

В края на май в Астана (Казахстан) носителката на европейска титла Стойка Петрова завоюва сребърен медал в категория до 54 килограма на първенството на планетата, като на финала отстъпи на представителката на домакините Дина Жоламан с 0:3 съдийски гласа.

По време на вчерашната среща днес Пламен Стоилов отличи Стойка Петрова и Павел Сяров със златни значки „Русе“ и с парични премии. От своя страна президентът на боксовия клуб „Русе“ Александър Стефанов връчи на кмета статуетка с боксови ръкавици за принос към бокса.

„Гордеем се, че Стойка Петрова записа името си в историята на българския женски бокс като първата българка, участвала на Олимпиада и като първата българка европейска шампионка по бокс. Гарантирам, че Община Русе ще продължи да подкрепя бокса и занапред“, заяви Стоилов и допълни, че не се е отказал от идеята в Русе да бъде изградена модерна боксова зала.

„Нашите спортисти заслужават да им осигурим добра база. В момента имаме състезатели в четири възрастови групи на Европейското първенство“, каза Илия Сяров.

„На Стойка ѝ предстоят още много състезания, тя ще се развива и като треньор, желанието ѝ е да работи с деца“, заяви наставникът Павел Сяров.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.