Начало Граплинг Нова порция медали за българските бойци в Рим

Нова порция медали за българските бойци в Рим

Нова порция медали за българските бойци в Рим
0

С още една титла, един сребърен и един бронзов медал могат да се похвалят граплърите, които защитават родните цветове на Европейското първенство по бразилско джу-джицу без кимона в Рим.

Виолета Ангелова, която преди по-малко от 24 часа спечели два златни медала на турнира с кимона Рим Оупън, завоюва и златен медал в средна категория при дамите с лилави колани. Състезателката на клуб Total BJJ пребори представителки на Connors MMA и 99 Nine Nine Jiu-jitsu по пътя към третия и медал за уикенда. По-късно днес шампионката по бразилско джу-джицу, граплинг и джудо ще премери сили и в отворената категория при дамите.

Един от най-добрите ни състезатели по граплинг и ММА за юноши, Ангел Младенов, достигна до финала в средна категория, но за съжаление отстъпи пред представител на силната академия Ze Radiola Association във финалния сблъсък. Състезателят на Ипон-Благоевград ще прибере сребърен медал у дома, но той не бе единственият медалист за благоевградчани от последния ден на шампионата на Стария континент. Симеон Баталов постигна може би най-ценния успех за родината ни, като стигна до почетната стълбичка при мъжете с кафяви колани в категория перо. За да стигне до бронзовия медал, ММА и граплинг боецът трябваше да премине през конкуренция от легендарната школа на фамилията Грейси.

Ангел Младенов (ляво) и Симеон Баталов (дясно) с техните отличия

Очаквайте още резултати от последните чесове на европейското първенство само в Boec.bg.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.