Начало Карате Александър Команов ще участва на 30-то Европейско Първенство по Киокушин

Александър Команов ще участва на 30-то Европейско Първенство по Киокушин

Александър Команов ще участва на 30-то Европейско Първенство по Киокушин
1

Карате Киокушин е най-голямата карате организация в световен мащаб. Нейната история се заражда през 1964 г., когато Масутацу Ояма (истинското му име е Юнг-И-Чой) основава Киокушин карате с двубой при пълен контакт. Буквално преведено „киокушин“ означава „Път към върховната истина”.

Наскоро стана ясно къде ще се проведе юбилейното 30-то европейско първенство по Киокушин. В откритото си изявление, европейската Киокушин федерация покани състезателите от цял свят в Арнхем, Холандия. Събитието ще се проведе на 25-26 Ноември в националния спортен център Папендал.

Както обикновено, се очаква участието на титуляри във всички категории и, разбира се, достатъчно подготвени претенденти, който ще направят всичко, което правилникът позволява, за да заемат техните места. Категориите и правилата са строго определени и няма да се толерират нарушителите му. Изкуството Киокушин изисква дисциплина и внимание, както в доджото, така и на престижно състезание като това и ето защо организаторите са така стриктни.

Александър Команов, известен още като най-добрият каратист на Пловдив, е 2-кратен световен, 7-кратен европейски и 2-кратен вице-европейски шампион. Той има 103 спечелени боя на татамито, което не случайно го прави един от най-опасните противници в бойните изкуства. Едва на 17 години Команов прославя България на европейската сцена, извоювайки първата си европейска титла при младежите. Там той доказва най-вече с блестяща техника и тактическо надмощие, че е достоен да защитава името на своята родина, като спечелва всичките си двубой с Ипон (пълна победа).

Команов, който е и „Спортист номер 1 на Пловдив“ за 2014г., ще участва на Европейското първенство в категорията до 90 кг. Сериозността на събитието и високият ранг на претендентите правят състезанието изключително важно за българския представител. Победата на това първенство би означавала много за Команов, тъй като всеки професионалист знае, че най-трудното не е да станеш шампион, а да се задържиш на върха.

От 16 години насам Команов работи, за да се докаже, както на европейските, така и на световните първенства. Стискаме палци и вярваме, че трудът и усилията в нечовешките натоварвания ще се отблагодарят и този път и той ще ни зарадва с поредното злато и 8-ма европейска титла!

Comment(1)

  1. Колеги, не пишете глупости! Най-добрия каратист на Пловдив е Валери Димитров, 16 пъти европейски и 3 пъти световен шампион. Няма никакво място за сравнение с Команов.
    Успех на момчето на европейското. Пожелавам му успех!
    На същите дати в Арена-Армеец ще се провежда европейското първенство на ЕКО , най-старата и най-голяма европейска киокушин организация. При мъжете категорията ще е отворена т.е. без оглед на личното тегло. Команов можеше да опита късмета си тук пред собствена публика, но явно от щаба му са преценили, че ще е по-добре да се бие в Холандия.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.