Начало Карате Алексей Петров преизбран за шеф на родното карате

Алексей Петров преизбран за шеф на родното карате

Алексей Петров преизбран за шеф на родното карате
0

С пълно единодушие Алексей Петров бе преизбран за президент на Българска Национална Федерация Карате, а негов вицепрезидент остава Русалин Русалинов. Само ден преди настъпването на Нова година, с гласуване бе определен и съставът на новия Управителен съвет на федерацията, поради изтекъл мандат на досегашните му членове.

По време на събранието се поставиха ясни цели за следващата година, сред които е влизането на спорта карате в училищата.

Ръководството на БНФК определи 2017-та година като най-успешната в историята на българското карате и бе категорично, че идващата 2018 г. ще е още по-добра, а представянето на каратеките ни по световните татамита ще донесе на България много поводи за гордост.

„С перфектната техника и олимпийски дух, състезателите ни спечелиха два златни медала от европейско първенство и два сребърни от световно. Представиха се повече от достойно на много престижни първенства през 2017 г.“

„С това дадоха категорична заявка за участие в квалификациите за Олимпийските игри в Токио 2020 и на Третите летни Младежките олимпийски игри през септември 2018 в Буйенос Айрес“, заяви Петров и обеща: „През 2018 година националният ни отбор ще се намеси в разпределението на медалите на световното първенство“.