Начало Карате България има световен шампион по киокушин от Япония (СНИМКИ)

България има световен шампион по киокушин от Япония (СНИМКИ)

България има световен шампион по киокушин от Япония (СНИМКИ)
0

България отново има Световен Шампион. В най-тежката категория Васил Димитров спечели златното отличие, а Яни Кръстев е бронзов медалист.

Това е и най-българската категория, в която на Европейски и Световни първенства по традиция през последните години печелим по няколко медала. Валентин Вълчанов и Мариела Любенова са Световни Вицешампиони, малко не им достигна да спечелят своите финали. След бронза вчера на ката, Валерия Лозанова и днес спечели бронз на кумите.

В битката за трето място тя победи своята съотборничка Виктория Наскова. Националният представител на България за киокушин-кан Сенсей Николай Рачев коментира, че състезанието е било силно, с хубави и качествени битки и малко не е достигнало да спечелим още медали. Треньорите на отбора Сенсей Захари Дамянов и Семпай Станислава Бойчева са доволни от представянето на нашите лъвчета. Това състезание беше последното за младежите. 2017 беше много успешна за нашия отбор и наситена с много състезания.

Сега предстои кратка почивка, през която състезателите ще се възстановят, ще се направят разбори на срещите и ще се работи по тактическото развитие на нашите бойци. За мъжете и жените предстои най-голямото състезание – Световното Първенство на КВЮ в Русия на 9 и 10 декември.