България отново събира елита в киокушина | Boec.BG - онлайн медия за бойни спортове
Начало Карате България отново събира елита в киокушина

България отново събира елита в киокушина

България отново събира елита в киокушина
0

България получи домакинството на Европейското първенство по карате киокушин на KWU за мъже, жени и ветерани (KWU Kyokushin European Championship 2018). Поредна престижна надпревара бе поверена на Българска федерация по карате киокушин (БККФ). Той ще се проведе между 6-ти и 10-ти декември 2018-та година във Варна.

KWU еврошампионатът по карате киокушин ще бъде организиран едва за втори път в историята на световната организация. Сръбската столица Белград бе домакин на първото по рода си Европейско първенство през 2016-та. Страната ни и Българска федерация по карате киокушин (БККФ) се доказаха като отличен организатор на състезания от най-висок ранг през последните години и това е било с решаваща роля при избора на Международната централа.

Паралелно с Европейското първенство за мъже, жени и ветерани, във Варна ще се проведе и Световно първенство за младежи между 12-17 години (6th KWU Open Kyokushin Youth World Championship – kumite). Мястото отново е Варна, а датите 6-10 декември. Така Варна за пореден път ще събере световния елит в този спорт у нас.

KWU Euro and 6th KWU World Youth