Начало Карате Български каратеки завоюваха купи от международен турнир
0

Български каратеки завоюваха купи от международен турнир

Български каратеки завоюваха купи от международен турнир
0

С двама шампиони се завърна несебърският клуб „Бушидо“ от международния турнир „Black sea Open cup 2016“, който се проведе в зала „Бойчо Брънзов“ – Бургас. Това са Борислав Байчев в тежката категория 70+ кг. при кадетите и Христиана Петкова в категория до 55 кг. при девойките кадети. Христиана Петкова спечели и специалната награда за жените в нейната възрастова група, съобщава melnicata.com.

Двамата бяха безапелационни в представянето си, разгромявайки всичките си противници. Това постижение затвърди спечеленото вече от тях титулярно място в националния отбор за предстоящото европейско първенство за кадети, на което България ще бъде домакин през есента.
Във възрастовата група юноши и девойки Мариела Арнаудова направи много добър дебют, но не успя да стигне до медал.

При мъжете във втора дивизия се състезаваха Иван Боев и Константин Керчев. Във втората среща Боев получи контузия на дясната ръка, която го извади от строя, а Керчев отпадна в квалификациите. Така двамата също останаха без медал, но натрупаха ценен опит.

Сега пред шампионите Борислав Байчев и Христиана Петкова предстои най-голямото изпитание. През втората половина на юли те заминават за Япония, където ще участват в две състезания – „Karate Dream cup International Championship“ в Токио и „Zen Kyushu Tournament“ във Фукуока.

За международния шампионат в Токио има подадени заявки от над 2400 състезатели от целия свят и конкуренцията е огромна. Несебърските състезатели са добре мотивирани и според председателя на „Бушидо“ Христо Терзиев ще бъдат достатъчно подготвени, за да се справят с предстоящото предизвикателство.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.