Начало Карате Девет наши каратисти атакуват медалите на Европейското в Турция

Девет наши каратисти атакуват медалите на Европейското в Турция

Девет наши каратисти атакуват медалите на Европейското в Турция
0

Девет българи ще участват на Европейското първенство по олимпийско карате за мъже и жени, което стартира днес в Газиантеп, Турция. Надпреварата ще продължи до 29-ти май.

Олимпийската шампионка Ивет Горанова повежда състава ни към медали. Златната ни медалистка от Токио 2020 ще се състезава в категория до 55 килограма. Другата дама, която ще ни представя на турска земя, е многократната медалистка от държавни, европейски и световни първенства Кристина Свиленова (до 50 кг). И двете се състезават на кумите.

При мъжете имам 7 национали. В битките на кумите ще се впуснат Тодор Настев (-60 кг), Васил Ривов (-67 кг), Красен Николаев (-75 кг), Симеон Стойчев (-84 кг) и Роберто Петров (+84 кг). Отборно кумите ще участва и Стефан Петков, а на ката имаме един участник –  Георги Матуски.

Треньорският състав включва Ангел Стефанов, Марияна Кюк и Ангел Ленков.

На Европейското първенство за мъже и жени имаме и двама съдии – Георги Ривов и Ангел Попов.

Програмата на българите започва днес (сряда, 25-ти май). На татамито ще излязат Роберто Петров, Симеон Стойчев, Красен Николаев и Георги Матуски.

В четвъртък са останалите ни състезатели, начело с Ивет Горанова. Тогава е и надпреварата отборно кумите. В петък са елиминациите и полуфиналите (индивидуално) и елиминации и репешажи (мъже отборно). Събота са финалите.

В седмицата преди да заминат за Турция националите ни проведоха съвместен лагер заедно с отбора на Северна Македония.