Начало Карате „Файтърс – НСА“ отново спечели Националната купа по шотокан карате

„Файтърс – НСА“ отново спечели Националната купа по шотокан карате

„Файтърс – НСА“ отново спечели Националната купа по шотокан карате
0

„Файтърс – НСА“ отново спечели Националната купа по шотокан карате. Надпреварата се проведе в Габрово, като в нея взеха участие над 350 каратеки от 20 клуба. Организатор бе Българска Федерация шотокан карате и месният клуб Янтра Габрово.

„Файтърс – НСА“ се представи с рекорден брой състезатели – 65. Клубът завоюва 18 златни отличия и спечени комплексното класиране по медали.

Отборът бе воден от треньорите Радослав Пенов, Юлиан Николов, Валентин Рачев и Валентино Александров.

Съдии от клуба, които взеха участие при отделните надпревари, бяха Виктор Георгиев, Мартин Младенов и Велин Стойчев.

,,Доволен съм от представянето, пуснахме много нови състезатели, които да дебютират на Национална купа. Успяхме да вземем първото място въпреки, че много от националните ни състезатели не участваха, а бяха на технически семинар с легендата на световното карате Рафаел Агаев“, каза специално за boec.bg доц. Радослав Пенов, който е президент на „СК Файтърс – НСА“.

“Виждам затруднения при играта с противник с обратен гард , но ще работим да отстраним тези затруднения “, каза пък Юлиан Николов, който е треньор в „СК Файтърс – НСА“.

За клуба предстоят изпит за техническа степен, спортен лагер през август и подготовка за предстоящото световно първенство през октомври. „СК Файтърс – НСА“ ще започне да развива и направление самоотбрана.