Начало Карате Ивет Горанова след историческия успех: Излизах, забавлявах се и се борих докрай

Ивет Горанова след историческия успех: Излизах, забавлявах се и се борих докрай

Ивет Горанова след историческия успех: Излизах, забавлявах се и се борих докрай
0

Българката Ивет Горанова, която спечели бронзов медал и записа историческо постижение на Световното първенство по олимпийско карате за мъже и жени в испанската столица Мадрид, е сигурна, че й предстоят още много успехи в спорта.

„Благодаря на всички, които са спомогнали за този успех. Преминахме през доста тежка подготовка, много състезания, лагери. Благодаря на моите съотборници в националния отбор. Също и на моя личен треньор Ангел Ленков, когато сме заедно постигаме всичко. Световното първенство беше трудно и интересно състезание. Изтеглих труден жребий и в първия кръг играх срещу водачката в световната ранглиста и европейска шампионка Анжелика Терлюга от Украйна. Да играеш срещу най-добрата и да я победиш е страхотно. Излязох спокойна, защото нямаше какво да губя, тя е най-добрата. Не съм мислила за медали. Излизах, забавлявах се и се борих докрай. Това е голям успех, но можех да бъда и на финала. Мисля, че не ми достигна увереност. На 18 години съм само, трябва ми още увереност и опит при жените. Но ако продължавам така, със сигурност ще имам още успехи“, каза Горанова на пресконференция.

Това е най-големият успех, постиган от български състезател на световно първенство по карате за мъже и жени и най-голям успех в историята на олимпийското карате в България. Това доближава Горанова много до спечелването на квота за олимпийските игри в Токио 2020.