Начало ММА UFC като WWE? Не и според Дейна Уайт

UFC като WWE? Не и според Дейна Уайт

UFC като WWE? Не и според Дейна Уайт
0

Президентът на UFC – Дейна Уайт, за пореден път бе принуден да защитава името най-комерсиалната марка за смесени бойни изкуства в света. Уайт трябваше да доказва почтеността на UFC и да отговори на нападките от страна на медии и фенове, че напоследък компанията все по-често използват похвати от федерацията по кеч – WWE.

Вчера Уайт бе гост в телевизионно австралийско предаване, където трябваше да обяви мача между Келвин Гастелъм и Робърт Уитакър.

На въпрос от страна на водещия дали много от нещата, които се случват около ринга са нагласени с цел по-добра продажба на събитията, Уайт отговори така:

„UFC 229 бе изключително лоша вечер за мен. Всички ми казват „това, което се случи не беше лицеприятно, но пък е добре за бизнеса ти“.

Но когато такива неща се случват, това няма как да е добре за бизнеса. Нямаме нужда от подобни сцени, за да продаваме мачове и събития“, заяви босът на UFC.

Той също така коментира и факта, че професионална камера е била в автобуса на Хабиб Нурмагомедов по време на атаката на Конър МакГрегър по-рано през годината.

„Имаме предаване „UFC Embedded“. Следваме бойците преди мачовете им и така се е случило, че операторът е бил в автобуса. Но не знам дали разбирате, че Конър бе арестуван заради тази си проява. Беше съден. Аз какво мога да направя? Беше наказан и не можеше да се бие, защото срещу него течеше дело.

twitter.com

Моята работа е да създавам двубоите. Сега чакаме присъдата на Атлетическата комисия на Невада. В момента Хабиб и Конър не могат да участват в мачове, защото са наказани. Ще бъдат глобени с някаква сума, колкото решат от Комисията, и после ще им бъдат наложени наказания.

Това е работата на тази комисия, тя е над нас. Аз какво да направя? Да получат наказание от една година… В това няма никаква логика.

twitter.com

Ако си мислите, че нарочно ще пратя топ име да атакува автобуса на друго топ име, да нарани хора и да бъде подведен под отговорност от органите на реда – не сме толкова добри“, заяви Дейна Уайт.