Начало ММА Уайт: Няма да има Нурмагомедов срещу Сейнт Пиер
0

Уайт: Няма да има Нурмагомедов срещу Сейнт Пиер

Уайт: Няма да има Нурмагомедов срещу Сейнт Пиер
0

Президентът на UFC Дейна Уайт няма намерение да организира желания от феновете, а и от самите бойци, двубой между Хабиб Нурмагомедов и Джордж Сейнт Пиер.

Макар от щаба на дагестанеца да се надяват, че при евентуална негова победа над Дъстин Порие на 7 септември, до края на годината той ще се изправи срещу канадската легенда, според шефа на веригата случаят не е такъв.

Преди всичко, кой не обича Джордж Сейнт Пиер? Обичам го, най-доброто човешко същество, страхотен тип. С него имахме сделка – да се бие с Майкъл Биспинг в средна категория и, ако победи, след това да направи една защита на титлата. Но той се отказа, не го направи. Не може да идваш и сам да си избираш мачове за титлата“, каза Уайт пред TSN, визирайки здравословните проблеми, които принудиха Сейнт Пиер да прекрати кариерата си.

След като се възстанови обаче, канадецът прояви интерес към мач в лека категория срещу шампиона Хабиб Нурмагомедов. „Сключихме сделка, че ще направи защита. Стори му се, че Биспинг ще е лесен мач. Би се с него, но момчетата в ранглистата след Биспинг са убийци. Буквално. Но сега да се завърнеш и да искаш мач за титлата в лека категория… Няма да правим смотана среща в супер лека, просто няма как да се случи“, допълни Уайт.

Все пак шефът на UFC остави минимален шанс за такъв двубой, но не и в близко бъдеще. „Предполагам, че ако Хабиб, шампионът, го иска наистина силно, ще говорим по този въпрос. Но, в крайна сметка, за мен няма смисъл. Има други момчета. Питате ме дали Тони Фъргюсън ще получи мач за титлата. Конър Макгрегър също иска реванш. Джордж Сейнт Пиер първо трябва да влезе в категорията“.