Начало ММА UFC пази инвестицията си Хабиб от Джордж Сейнт Пиер
0

UFC пази инвестицията си Хабиб от Джордж Сейнт Пиер

UFC пази инвестицията си Хабиб от Джордж Сейнт Пиер
0

Джордж Сейнт Пиер отправи удар към UFC заради нежеланието да му уредят двубой с шампиона в лека категория Хабиб Нурмагомедов.

Легендарният канадец се „пенсионира“ през февруари, но настоява да се завърне в двубой срещу „Орела“. От щаба на дагестанската звезда пък наскоро заявиха, че в договора му с UFC фигурира клауза за мач със Сейнт Пиер, но шефът на веригата Дейна Уайт категорично отказва да уреди такъв двубой.

„Ако искам място в историята, Хабиб е точният човек, когото трябва да победя в момента. Той е най-добрият в света и е идеалният съперник за мен. Непобеден е и досега не е показал никакви слабости. Никой дори не се е доближавал до разгадаване на тайната, така че това го прави изключително интересен за мен. Има различни области, в които смятам, че съм по-добър от него. Макар и той да ме превъзхожда в някои неща, аз съм по-бърз и контролирам по-добре дистанцията, влизам за тейкдауни по-бързо от стойка. По-добър е близо до огратата, аз превъзхождам в средата. Ако успея да го задържа там – ще спечеля. Но, може би, UFC не искат да го победя, защото, ако си тръгна след това, ще им разваля цялата инвестиция“, каза Сейнт Пиер пред tsn.ca.