Начало Видео Победителят от Холоуей-Порие ще играе срещу Хабиб през септември

Победителят от Холоуей-Порие ще играе срещу Хабиб през септември

Победителят от Холоуей-Порие ще играе срещу Хабиб през септември
2

След броени часове шампионът в категория перо Макс Холоуей (20-3) ще се пробва и в лека категория срещу Дъстин Порие (24-5). Двамата влизат в Октагона като главно събитие от галата UFC 236 в Аталанта в ранните часове на неделя българско време.

Оказва се, че победителят от този сблъсък ще има допълнителен бонус, но този път не става въпрос за пари. Който спечели срещата – времено ще стане шампион в категорията, но още в следващия мач ще има за съперник световния шампион Хабиб Нурмагомедов (27-0), който в момента изтърпява наказание заради сбиването си след мача с Конър Макгрегър. Новината съобщи лично президентът на UFC Дейна Уайт.

Боецът от Хавай Макс Холоуей ще търси отмъщение в реванша с Дъстин Порие. В първия двубой между двамата гладиатори на новото време Порие постигна невероятна победа в първия рунд чрез отказване. Той накара Холоуей да се предаде чрез ключ на ръката, а Холоуей тогава беше само на 19 г.

„Холоуей няма загубена битка през последните 6 години (б.р. – последната е от Конър Макгрегър през 2013). Порие, от друга страна, е на трето място в класирането на UFC и ако 30-годишният американец успее да спечели мача си тази вечер, то той ще направи първата си голяма крачка към титлата“, коментира Уайт.

Шефът на UFC уточни, че Нурмагомедов със сигурност ще направи защита на титлата си през месец септември 2019-та или веднага щом изтече наказанието, което му бе наложе от Атлетическата комисия на щата Невада.