Начало Други Таекуондистите с ефектни демонстрации и в централата на ООН

Таекуондистите с ефектни демонстрации и в централата на ООН

Таекуондистите с ефектни демонстрации и в централата на ООН
0

Уникално шоу и демонстративни техники показаха таекуонди от двете федерации – южната (WT) и севернокорейската (ITF), в централата на ООН. Двете делегации бяха водени лично от своите президенти, а сред тях бе и Слави Бинев, който оглавява освен родната федерация и Европейския таекуондо съюз.

Отборите на WT и ITF представиха последната си демонстрация в чест на чест на 25-тата годишнина от включването на таекуондо в Олимпийските игри. Символично в сградата на Обединените нации в Женева, завърши и сензационната поредица от срещи на върха на двете световни таекуондо федерации от Южна и Северна Корея.

Във фокуса на камерите отново се озоваха президента на Световната таекуондо федерация д-р Чо и Слави Бинев. В ООН те облякоха дизайнерски дрехи в подкрепа на включването на брейк-денс в програмата на Олимпийските игри през 2024 в Париж. Любопитното в случая е, че уникалните модели са на един от най-известните български артисти зад граница – Влади, който също е бивш спортист и работи с легенди като Флойд Мейуедър, Конър Мак Грегър, Шанън Лий и много други.

По инициатива на Слави Бинев и с ангажираността му в качеството на Президент на ETU и бивш евродепутат, стана ясно, че следващото посещение на демонстративните отборите на WT и ITF, които са своеобразен боен вариант на „Цирк дьо Солей“, ще бъде в Европейския парламент. След европейските избори, членовете на Европейския парламент и Европейската комисия ще имат възможността да станат свидетели на уникалното бойно шоу, което вече обра аплодисментите във Ватикана пред Папа Франциск, в Музея на олимпизма в Лозана пред Томас Бах, а в емблематичната централа на  ООН в Женева, Швейцария бе показано за втори път след 2016 г. в Ню Йорк.

Президентът на Българска федерация по таекуондо полага усилия тези демонстрации да бъдат показани и на родна земя. Очаква се по време на най-престижния таекуондо турнир Grand Prix през месец октомври в София, да бъде организиран европейски еквивалент на невероятното демонстративно шоу. По възложение на Световната федерация, реализацията на събитието ще бъде организирана от президента на ETU и БФТ Слави Бинев, а родната публика ще има възможността да се наслади на невероятните бойни техники.