Начало Други Исторически момент в таекуондото – двете федерации се събраха във Виена

Исторически момент в таекуондото – двете федерации се събраха във Виена

Исторически момент в таекуондото – двете федерации се събраха във Виена
0

Обща среща във Виена си направиха двете световни федерации по таекуондо – южнокорейското олимпийско таекуондо WTF и севернокорейското ITF. В австрийската столица ръководители на двете организации се събраха по надслов „One world, one taekwondo“, като събитието е инициирано с идея да маркира съвместното сътрудничество помежду им в чест на 25-тата годишнина от включването на таекуондо в Олимпийските игри. Това е първата подобна среща от 1985 година, а мясото не е избрано случайно –  централата на ITF е във Виена.

Сред присъстващите бяха президента на WTF д-р Чуноун Чуе и прездента на ITF Ри Йонг Сон, президента на австрийската федерация д-р Реза от страна на WTF и президента на уелската федерация от страна на ITF – Джон Тейлър, както и президентът на Eвропейския съюз по таекуондо (ETU) и на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. Българинът бе там с лична покана от д-р Чуе.

По време на тази среща имаше и съвместни демонстрации.  В тях се включи и Бинев, който демонстрираха, как дъските които не могат да се счупят с крак, се чупят с глава.

Снимки: Bulgarian Taekwondo Federation

Съвместните срещи и демонстрации между WT и ITF , които бяха договорени в края на 2018 г., ще продължат и през следващата седмица. Исторически център на таекуондо ще бъдат Лозана на 11-ти април и Женева на 12-ти април, където двете делегации ще се срещнат с президента на Международния Олимпийски Комитет Томас Бах.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.