Начало Карате Олива: Ивет Горанова е лидер, модел за подражание

Олива: Ивет Горанова е лидер, модел за подражание

Олива: Ивет Горанова е лидер, модел за подражание
0

Испанският специалист Антонио Олива бе в България, за да помогне в подготовката на националите по карате. Той е един от най-добрите инструктори в света. Специалистът даде своите насоки на треньорите и на състезателите, които са на олимпийска подготовка.

Обичайните заподозрени – Ивет Горанова, Александра Стублева, Кристина Свиленова и Стефан Петков, взеха дейно участие в заниманията. Те ще участват в първия турнир от Премиер лигата.

„Ивет е готова да стане олимпийски шампион. Другите все още се колебаят дали искат или не. Но… първо трябва да се класираме за Олимпиадата. Мисля, че България може да класира двама или трима състезатели. Ако това стане, те ще имат реален шанс за медал. Но пак казвам, Ивет е човекът готов за това нещо“, сподели Олива пред БНР.

„В този момент в България всички работят заедно – Българска национална федерация заедно с политици, министерството, финансирането, с треньорите и със състезателите работим много добре. Къде е проблемът – няма проблем. Сега е нашият шанс. Българските състезатели са таланти,  природно надарени са да постигат успехи. Единственото, което ни трябва е вярата. Преди ни трябваше лидер, модел за подражание. Сега този лидер е Ивет, която побеждава. Другите състезатели виждат примера и също казват – Аз мога, щом тя може да победи, значи и аз мога. Тя безспорно е примерът, който следват младите състезатели“, допълни испанският специалист.

В периода 25-27 януари предстои първото състезание за 2019-та, което носи точки за ранглистата за Олимпийските игри в Токио 2020 – турнира от Премиер лигата във френската столица Париж.

„Париж е първото стъпало за олимпийските квалификации. Ние се готвим изключително сериозно. Вярвам, че там можем да спечелим един или два медала. Това ще е голям успех, защото за първи път ще вземем отличие от това състезание“, прогнозира Олива.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.