Начало Карате Ивет Горанова е „Спортист на годината“ на община Плевен

Ивет Горанова е „Спортист на годината“ на община Плевен

Ивет Горанова е „Спортист на годината“ на община Плевен
0

Каратистката Ивет Горанова стана за шести път носител на отличието „Спортист на годината“ на община Плевен. Наградата й бе връчена тази вечер на церемония в зала „Катя Попова“ от кмета д-р Валентин Христов. 

„За нас, за вас, не трябва да има граници. Всичко, което можем да си го представим в главата, може да стане реалност. Пожелавам успех и да бъде една успешна година“, каза олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова в обръщението си към присъстващите в залата спортисти и треньори. През миналата година тя стана световен вицешампион от първенството в Будапеща, има завоювано първо място на международен турнир „Серия А“ в Ларнака (Кипър) и второ място на Европейските игри в Полша.

Нейни подгласници станаха Роселин Бачевски от боксов клуб „Мизия 80“ и Росица Денчева от тенис клуб „Плевен 90“. Отличени бяха и номинирани спортисти от десето до четвърто място.

За „Треньор на годината 2023“ на община Плевен бе обявен Александър Владимиров, който е подготвя световния шампион по бокс на УБО Йосиф Панов–Пепелянката. Призът „Отбор на годината 2023“ е присъден на Баскетболен клуб „Спартак“.

По традиция специални грамоти бяха връчени на млади перспективни състезатели на Плевен. В първата тройка с плакети бяха наградени Белослава Генчева (Спортен клуб по триатлон Три плей), Максимилиан Кошериков (Спортен клуб по карате Спартак 14) и Симона Маринова (Спортен клуб Аквазард).

Плакети за навършени кръгли годишнини през миналата година получиха спортни деятели, отличени бяха и състезатели за своите постижения и заслуги за развитието на спорта през 2023 г. Изключително емоционален момент в церемонията бе отделен на волейболната треньорка и основател на Волейболен клуб „Олимпиец“ Стефка Великова, която загина миналата година в тежка катастрофа на пътя Плевен – Ловеч. 

„Стефка Великова беше яркият пример за всички волейболни деятели и ръководители как трябва да се работи, как да направим така че да запалим стотици деца по волейбола. Поклон пред нея“, каза председателят на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев. Той връчи на съпруга на Стефка Великова – Дарин Великов, плакет (посмъртно) за приноса й в развитието на волейбола в община Плевен.

Специални призове получиха възпитаници от Математическа гимназия „Гео Милев“ и Средно училище „Иван Вазов“ за успехите им в държавни финали на ученически игри.

За празничната атмосфера на вечерта се погрижиха талантливите изпълнители от Вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869“.