Начало Карате Ивет Горанова и треньорът ѝ Ангел Ленков с по-висок дан в карате

Ивет Горанова и треньорът ѝ Ангел Ленков с по-висок дан в карате

Ивет Горанова и треньорът ѝ Ангел Ленков с по-висок дан в карате
0

Олимпийската ни шампионка по карате Ивет Горанова има още един повод за гордост. Носителката на златен медал от Летните олимпийски игри в Токио придоби по-голяма степен – 2 дан. Нейният треньор Ангел Ленков също повиши своята степен и вече е 3-ти дан.

Това се случи по време на традиционния изпит за повишаване на КЮ и ДАН степени, част от ежегодния лагер на Българска национална федерация карате (БНФК) в Кранево. Изпитната комисия с председател Русалин Русалинов, който е вицепрезидент на БНФК, и тази година бе стриктна и изискваща прецизност и познания както в карате, така и в Будо.

Бяха присъдени 18 майсторки степени ДАН в стиловете Шотокан, Годжу рю и Годжу Каи.

Малките каратеки, които се явяваха за повишаване на КЮ степени показаха завидна концентрация и умения. Всеки един от тях се сдоби с нов пояс или грамота, удостояваща степента. Усмивките бяха запечатани на лицата им дълго време.

„Всички кандидати за повишаване на степени от най-малките до най-големите се бяха подготвили много добре и членовете на комисията останаха доволни от нивото. Вижда се повишаване на знания и умения и това ни радва“, споделиха с нескрита гордост изпитващите.