Начало Карате Ивет Горанова: Изваждането на каратето от Олимпийските игри ме демотивира

Ивет Горанова: Изваждането на каратето от Олимпийските игри ме демотивира

Ивет Горанова: Изваждането на каратето от Олимпийските игри ме демотивира
0

Олимпийската шампионка в каратето Ивет Горанова призна, че е демотивирана, след като нейният спорт вече няма да е олимпийски.

Шансове няма, вече обявиха спортовете, което е демотивиращо. Аз още от януари имам проблеми с мотивацията заради това, че не сме в олимпийското семейство. Опитвам се по всякакъв начин да си намеря някаква причина, която наистина да ме мотивира и държи. Когато съм го правила професионално, сега не мога да го правя непрофесионално. Не знам каква ще е мотивацията занапред“, заяви тя при награждаването си в Пресклуб България. Научихме от БНР.

Горанова спечели титла на Олимпиадата в Токио, но след това каратето бе извадено от олимпийската програма. Минаалата седмица българката спечели сребърен медал от Световното първенство в Будапеща, като тя вече има един сребърен и два бронзови медала от световни първенства.

„Първо ще благодаря на себе си, че спечелих този медал, макар и да не беше това, за което отидох. Имах доста тежка година, случиха се доста промени, неща, които не се разбират от хората. Благодаря на федерацията, не постигнахме целта световна титла, но играхме исторически финал. Малко не ми достигна на финала да сбъдна една от мечтите си, но ще го погледна положително, че все още нямам световна титла и това ще ми е мотивация да продължа напред и да стигна и до този връх. Искам да изкача всеки един връх в този спорт, защото така ще бъде запомнящо се и велико за мен“, сподели шампионката.

„Беше много интересно състезание, имаше голям интерес към полуфинала с украинката, много емоции изхабих, за да спечеля тази среща и може би не ми останаха емоции и сили за финала. Аз чувствам вече много по-опитна, разбирам каратето по-добре. Благодаря на моята треньорка Йована Прекович, че беше до мен през цялото време. С нея имаме планове и цели за бъдеще“, допълни Горанова.