Начало Карате Киокушин бойци мериха сили за титулярно място в отбора на България за Световно първенство през декември (ВИДЕО)

Киокушин бойци мериха сили за титулярно място в отбора на България за Световно първенство през декември (ВИДЕО)

Киокушин бойци мериха сили за титулярно място в отбора на България за Световно първенство през декември (ВИДЕО)
0

Българската Карате Киокушин Федерация – БККФ проведе квалификационна среща за определяне на титуляр в категория до 65 кг. за 3-тото Световното първенство по категории на Световната Киокушин организация (Kyokushin World Union – KWU), което ще се проведе на 9 и 10 декември в Екатеринбург, Русия.

Срещата се състоя в спретната официална организация на 23 Август в Спортен Клуб Армеец в София. Двамата бойци са национални състезатели, но по правилник само по един представител от държава може да има в отделните категории.

Михаил Парков и Стилиян Петков изиграха една красива среща и съдиите отсъдиха с 4-0 гласа, че БККФ и България на Световното през декември ще представя: Стилиян Петков от СК Ипон Русе. Но за Михаил Парков това не е загуба, защото силния състезател от Спортен клуб  „Цунами“ гр. Чирпан, ще участва в традиционен Киокушинк отворен турнир в Беларус през октомври тази година. Така че за двамата състезатели подготовката продължава.

Останалите имена от Българския отбор, които ще се борят за медали в 6 категории при жените и 9 при мъжете на това 3-то издание на първенството, ще бъдат обявени скоро след като бъде дадена заявката за участие на първенството.

Припомняме, че първото Световно първенство на KWU се проведе през 2013 година и България бе домакин в столичната Арена Армеец. Тогава отбора на БККФ се завоюва 2-ро място по медали в крайното отборно класиране, като има двама Световни шампиони – Александра Маринова и Стилиян Петров.

Пожелаваме успех в подготовката на целия отбор!

Вижте видеото от квалификацията в кат. Мъже до 65 кг.