Начало Карате Мариела Любенова с приз за изключителни спортни постижения

Мариела Любенова с приз за изключителни спортни постижения

Мариела Любенова с приз за изключителни спортни постижения
0

Националната състезателка Мариела Любенова – световен вицешампион и двукратен европейски шампион по карате Киокушин, получи наградата на Община Левски „За изключителни спортни постижения през 2017 година“, съобщи общинският пресцентър.

Кметът на община Левски Любка Александрова връчи грамота и парична награда на спортистката. За високото отличие решение е взел Общинският съвет в Левски.

Александрова е поздравила дългогодишната състезателка от СКК „Киокушин“ – Левски, както и всички каратеки от клуба, за високите постижения през годините.

Мариела е третирала девет години, за да сбъдне мечтите си. Тя е благодарила на община Левски, на сенсей Милен Петров, на родителите си и на всички, които са й оказали подкрепа.

Като състезател на българския национален отбор тя е участвала в Световно първенство по карате „Киокушин“ на 27 и 28 май в Сибиу, Румъния, където е завоювала трето място в категория „девойки старша възраст до 65 кг.“ Тя е шампион от Европейското първенство през март в Берлин, Германия.