Начало Интервюта Михаела Иванова пред Boec.BG: Световната титла – това е голямата ми мечта!

Михаела Иванова пред Boec.BG: Световната титла – това е голямата ми мечта!

Михаела Иванова пред Boec.BG: Световната титла – това е голямата ми мечта!
0

След 10 дена предстои най-голямото събитие в киокушина – KWU световното първенство. То ще се проведе в Екатеринбург, Русия на 9-ти и 10-ти декември. Част от националния отбор на България ще бъде и една от най-младите, но в същото време титулувани състезателки – Михаела Иванова. Днес ви я представяме чрез едно кратко, но съдържателно интервю с което се надяваме да добиете представа за нейната личност като човек и боец.

 

Преди да пристъпим към въпроите и отговорите на кратко ще ви покажем и малка част от спортната визитка на Михаела:

Световна шампионка до 18 години на KWU в гр. Варна през 2013-та година.

Вицеевропейска шампионка KWU 2016 г., в Сърбия.

Вицеевропейска шампионка KWF 2016 г., в Холандия, както и носителка на международна купа KWU Варна, 2017-та година. Разбира се и многократна републиканска шампионка, а като се замислите, че най-доброто тепърва предстои..

А ето и обещаното интервю:

Boec.BG: Здравей, Михаела. Би ли се представила за обширната част от фенове на бойните изкуства в България?

Михаела: Здравейте, казвам се Михаела Иванова и съм на 21 години. Тренирам от 16 години, като бях запалена по бойните спортове благодарение на моя брат, който също се занимаваше с тях. Няма да забравя как на едно от първите ми състезания заех първото място и ми се искаше никога да не слизам от там. Хаха. И от тогава не спирам да се стремя все към върха.

Boec.BG: Ти си една от младите надежди на големият киокушин в България и определено показваш все по-добри резултати не случайно си определяна като една от най-талантливите състезателки не само в България. Би ли разказала какво ти коства това и през какво премина и преминаваш в момента?

Михаела: Изискват се доста лишения от личния живот, аз съм студентка и понякога ми е доста трудно да съчетавам тренировки и учение, но давам всичко от себе си, защото няма нищо по- хубаво когато самият ти чувстваш лично удовлетворение. А тръпката по време на състезание с целия български национален отбор, който чувствам като мое второ семейство, където винаги сме заедно, и в победи, и в загуби това просто е неописуемо и незабравимо. Благодарение на отборът и моите треньори съм постигнала толкова много и ще продължавам да постигам.

Boec.BG: Предстои ви едно наистина голямо и тежко събитие, а именно KWU световното първенство в Русия другия месец. Как протича твоята лична подготовка и разбира се тази като част от националния отбор?

Михаела: Да, това е най- сериозното състезание, с много изявени и класни състезатели. А моята подготовка и на целият национален отбор върви с пълни сили, всеки ден с двуразови тренировки, които протичат с едни от най- добрите треньори в България.

Boec.BG: Със сигурност желаеш златото от това състезание повече от всеки друг, но смяташ ли че си готова и ако да – какво да очакваме от теб на състезанието?

Михаела: Световна титла, да това е една от най- големите ми детски мечти! Няма такъв вариант дали си готов или не, за първото място! Когато тренираш непрестанно и се бориш за мечтите си, мисля че всеки би бил готов за големия връх! Просто вярваш в това което си, в това което искаш да бъдеш, даваш всичко от себе си, от там нататък никой не би могъл да те спре!

Boec.BG: Все повече прави впечатление хубавите условия, които предоставят както на теб, така и на целия национален отбор от Българска Карате Киокушин Федерация. Би ли разказала малко повече за условията при които тренирате и чувстваш ли се добре оттях? Не случайно 90 процента от чуждите федерации не могат да се поздравят с такава отлична работа и условия, би ли ни разказала на кратко твоето мнение?

Михаела: Малцина могат да се похвалят с това което имаме ние благодарение на Българската Карате Киокушин Федерация. Условията са ни повече от прекрасни, тренировките ни се провеждат в нови зали, които са снабдени с всичко нужно за един спортист по бойни изкуства! Също така имаме прекрасен кинезитерапевт, който не допуска да се оплакваме от контузии и травми, с което не би се похвалил всеки! Мога да кажа само: Благодарна съм, че съм част от Българската Карате Киокушин Федерация!

Boec.BG: Какво ще пожелаеш на всички читатели на Boec.BG?

Михаела: Пожелавам на всички читатели на Boec.bg, да не спират пред трудностите, а именно от тях да се мотивират и да сбъдват мечтите си. Да не спират да следят страницата Ви, за да са в час с всичко случващо се около бойните спортове! Ус!