Начало Карате Най-новото бойно зрелище – „Карате Комбат“ (ВИДЕО)

Най-новото бойно зрелище – „Карате Комбат“ (ВИДЕО)

Най-новото бойно зрелище – „Карате Комбат“ (ВИДЕО)
0

Еволюцията в бойните спортове и изкуства е един непрекъснат процес. Формите на съревнования в традиционните бойни стилове биват видоизменяни с течение на времето, поради комерсиални и развлекателни причини. Иновациите и измененията се случват дори в бойни изкуства с вековни традиции, като карате.

Най-новото бойно зрелище, което става все по-популярно в САЩ и вече се излъчва по платформата UFC FIGHT PASS, е „Карате Комбат“. Едни от най-добрите каратеки в света от 30 държави са събрани в организацията, която стартира на 26-ти април, 2018 г. с първото си събитие в Маями. Легенди на световния ММА като Чък Лидел и Бас Рутен коментират битките край подобно на яма съоръжение, което предоставя на зрителите по-добра възможност да наблюдават битките.

Най-високо оценявано в „Карате Комбат“ битките е изпълнението на чисти техники с нанасяне на максимална щета. Хвърляния и събаряния са позволени, ако веднага след това се продължи с атакуващи техника на земята. Всеки двубой се състои от три рунда по три минути.

„Почти 50 милиона американци са били въвлечени в карате по някое време от живота им. Към тази дата никой не е организирал професионална фул-контакт лига, която да се харесва на хората от 21-век и масовите медии. „Карате Комбат“ има подписани договори с над 100 каратеки. Един от най-известните ни бойци е Рафаел Агхайев, който е един от най-успешните бойци в спорта. За първи път най-добрите в спорта имат възможност да изградят глобална фен-база около себе си“, коментира главният изпълнителен директор на новата бойна верига Микаел Ди Пиетро.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".