Начало Карате Стартира историческото Световно по карате за всички стилове (СНИМКИ)

Стартира историческото Световно по карате за всички стилове (СНИМКИ)

Стартира историческото Световно по карате за всички стилове (СНИМКИ)
0

Исторически момент за карате. За първи път в историята на бойните спортове всички стилове в карате влизат в рамките на едно Световно първенство. Домакин на уникалната по рода си надпревара е Москва, а битките ще се проведат днес и утре в лекоатлетическата зала на спортния комплекс на ЦСКА в руската столица.

Организатор на историческото Световно първенство е International All Style Karate Federation, който получи и специално поздравително писмо от Министъра на спорта на Русия – Павел Колобков.

Първенството „All Styles karate World Championship“ събра на едно място над 1600 каратеки от повече от 30 държави от цял свят. На 10-те татамита бойци ще мерят сили  в различни стилове  като Ашихара, Шотокан, Киокушин, Годжу рю и много други.

В петък се проведе регистрация на участниците, съдийският семинари и срещата на всички представители. Събитията от програмата дотук преминават при отлична организация, а  всички делегации са в добро настроение и очакват с нетърпение срещите в дисциплините Ката и Кумите.

Вече се обсъждат и следващите домакини на второто Световното първенство за всички стилове в карате. Сред първите кандидати са страните Кипър, Италия и България.

*Специален коренспондент за Boec.BG от Москва и автор на статията е Надя Петрова. 

Очаквайте още подробности от първенството!

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.