Начало Карате В Кюстендил проведоха изпит за степени в карате

В Кюстендил проведоха изпит за степени в карате

В Кюстендил проведоха изпит за степени в карате
0

Изпит за степени бе проведен в един от водещите карате клубове у нас „Дарис“ в град Кюстендил. Това се случи на 26-ти ноември или ден преди да влезе в сила новата забрана за спортните състезания и тренировки за лица под 18 години (до 21-ви декември).

На изпита се явиха 25 деца, които успешно защитиха 7-мо и 8-мо кю. Малките каратеки показаха своите знания и умения пред комисия в състав Цветомира Йорданова, Явор Начев и Борислав Иванов (3 дан), който е председателя и главен треньор на СК „Дарис“.

„Това бе и последното мероприятие за клуба за 2020-та – коментира Иванов пред Boec.BG. – През тази странна година не се проведоха доста събития, предвид ситуацията, в която се намираме. Надяваме се през следващата да се осъществят всички планирани състезания и лагери от вътрешния и международен спортен календар.“

Децата ще продължат с онлайн тренировки за срока на локдауна.

Добрата новина за СК „Дарис“ дойде от крайното годишно класиране на двама от водещите им състезатели. Тодор Настев завършва в световната ранглиста на 5-то място от 294 състезателя в категория до 61 килограма при младежите, а Александър Стефанов при старшата възраст е на 39 място от 100 състезателя в категория до 57 килограма.