Начало Кикбокс и муай тай Хърватски кикбоксьор спаси шест жени от изнасилване в Кьолн

Хърватски кикбоксьор спаси шест жени от изнасилване в Кьолн

Хърватски кикбоксьор спаси шест жени от изнасилване в Кьолн
0

Хърватският кикбоксьор Иван Юрчевич се превърна в истински герой, след като спаси от изнасилване шест жени в Кьолн. 44-годишният боец се оказал на точното място и в точното време в новогодишната нощ. Той работи в хотел и бил на смяна на 31-ви декември, когато две дами влетели в хотела с молба за помощ.

„Неочаквано в хотела влязоха две момичета на около 20 години, които молеха да ги спасим от преследващи ги мъже. Веднага след тях видях четирима млади араби и ми казаха да не се меся, тъй като това били „техни жени”, разказва Юрчевич пред Дейли Мейл.

Момичетата не били облечени предизвикателно и нямали провокационни дрехи или грим. Най-агресивният от арабите тръгнал към хърватина с бутилка в ръка, но бързо се намери на земята. Последвали още няколко тупаника и четиримата нападатели хукнали да бягат. Единият се обърнал и прекарал ръка пред гърлото си, очевидно в заплаха защитникът на момичетата да бъде убит.

В същата нощ хърватинът скрил още четири жени в хотела. „Арабите беснееха на площада цялата нощ. Но какво друго можех да направя? Преди четири месеца ние приветствахме тези хора с разтворени обятия, но сега те сами унищожиха своята репутация”, разказа за преживяванията си Юрчевич.

Интересно е, че кикбоксьорът, който се изявява и като актьор, се е изправи с голи ръце срещу освирепелите мъжете.

Въпреки подвига си Иван Юрчевич не се счита за герой. Хърватинът придоби световната популярност и през последните дни е търсен от редица медии.

„Приятели, преживях невероятна седмица. През последните дни дадох над 100 интервюта за различни медии. Въпреки това не се чувствам герой. Всеки би постъпил по същия начин, ако беше на мое място. Аз съм актьор, охрана и кикбоксьор. Искам един ден, като се събудя, да не ми се налага да чета по вестниците за убийства, войни, скандали, нападения, смърт, за нещо хубаво“, написа в официалния си Фейсбук профил Иван Юревич.

От няколко дни той получава хиляди поздравления за постъпката си.