Начало Кикбокс и муай тай Алекс Перейра стана първият боец с два пояса в GLORY

Алекс Перейра стана първият боец с два пояса в GLORY

Алекс Перейра стана първият боец с два пояса в GLORY
0

Изумителен Алекс Перейра (32-6-0, 21 KO) стана първият боец в историята на кикбокс веригата GLORY с шампионски титли в две категории. Бразилецът държеше пояса в средната категория, но вече е номер 1 и в лека-тежката категория.

Бразилецът, който се състезава и в ММА, се изправи срещу муай тай майстора Артьом Вахитов (21-5-0, 8 KO). Руснакът, който е тръгнал в спорта с карате, имаше пет успешни защити на пояса, който държи от 2016-та. Вахитов направи завръщане не ринга след 1,5 година, като последния му двубой бе през лятото на 2019-та. Перейра пък бе спечелил последните си 8 мача, 6 от които с нокаут.

Двама от най-добрите бойци на организацията очаквано предложиха много техничен бой с изобилие от лоу кикове, а често влизаха и в размяна на удари. Перейра показа повече самообладание и заложи на игра в защита със засрещане. В петия рунд можеше опасно да бъде неутрализиран от две мощни десни крошета на руснака, но устоя.

След изиграването на 5-ия рунд за новия шампион лека-тежката категория бе обявен Алекс Перейра с неединодушно съдийско решение (3:2 гласа). Той бе нанесъл двойно повече удари от своя противник (292 срещу 153), като само точните му попадения (144) доближаваха ударите на Артьом. Бразилецът бе нанесъл двойно повече удари и колена, като единствено в последния рунд отстъпваше по тези показатели на 29-годишния руснак.

„Направих го за моето семейство – каза след срещата Перейра. – Вахитов е велик боец, държи пояса в дивизията от 5 години. Той е шампион с причина, но вече дойде моето време“, коментира бразилеца след срещата.

На въпрос каква е следващата му цел, той изненадващо обяви:  „Рико Верхувен направи прогноза, че ще загубя тази среща, може би бих искал да се срещна с него на ринга и да му покажа.“

33-годишният Перейра вдигна пояса пред погледа на сестра си Алин Перейра, която по-рано също се качи на ринга в шампионски мач. Бразилката бе претендент за титлата на Тифани ван Сост в категория супер „петел“.

За Алин Перейра това бе първи мач в 5-рунда и тя физически не издържа, докато Тифани бе свежа и по-агресивна до последната секунда. Успехът бе присъден с единодушно решение.

„Беше много трудна година. Беше много хубаво да съм отнова на ринга, след 14 месеца без игра. Имах много силен опонент. Исках да приключа мача с повече попадения, но в крайна сметка беше много доминираща победа. След толкова много месеца без мач, нямах очаквания. Изпитвам голямо уважения към Перейра, тя е много млада. Благодаря на моя екип и на спонсорите ми, на всички, които ме подкрепят“, заяви след двубоя Ван Сост.