Начало Видео Анди Хуг – легендата, която никога няма да бъде забравена

Анди Хуг – легендата, която никога няма да бъде забравена

Анди Хуг – легендата, която никога няма да бъде забравена
0

В историята на бойните спортове има личности, които завинаги ще се помнят от поколенията.

Покойната легенда на карате киокушин и кикбокса – Андреас Хуг, е една от най-емблематичните фигури, виновни за популярността на двете бойни изкуства.

Днес, 24.08.2020 г., се навършват 20 години от внезапната смърт на швейцарската каратека. Кончината на Хуг шокира света на бойните спортове. Шампионът на К-1 почива от левкемия на едва 35-годишна възраст.

Андреас „Анди“ Хуг е роден на 7-ми септември 1964 г. в Цюрих. На 10 години започва да тренира киокушин, въпреки първоначалното несъгласие на дядо си.

Макар че е висок едва 1.80 см и да тежи около 98 килограма, Хуг се състезава в тежката категория. Хуг е считан за едно от най-големите имена на световния кикбокс заедно с Мирко „Кро Коп“, Ернесто Хуст, Петер Артс, Семи Шилт, Реми Боняски, Мусаши и др.

Бързината и липсата на страх го правят един от най-трудните противници в световен мащаб, а перфектното му изпълнение на Какато-гери (крак брадва) го прави и един от най-големите любимци на феновете.

Той е първата киокушин каратека от Швейцария, която достига челните места в Киокушинкай каратето. Също така е първата каратека извън Азия, която участва на финал на световно и която става световен шампион в фул контакт при професионалистите.

Той е и първият шампион на Гран При на К-1 (1996 г.), тръгнал от карате киокушин.