Начало Кикбокс и муай тай Антония Маринова: Разтрогнахме договора с Queen Gloves, защото искаха да се бия аматьорски

Антония Маринова: Разтрогнахме договора с Queen Gloves, защото искаха да се бия аматьорски

Антония Маринова: Разтрогнахме договора с Queen Gloves, защото искаха да се бия аматьорски
0

Антония Маринова трябваше да се качи на сцената на Queen Gloves през настоящата седмица, за да запише своя дебют в муай-тая, но скоро след новината, че ще мери сили с Джамила Резуки бе обявено, че този мач няма да се състои. Разговаряхме с нея, за да научим причините за това недоразумение, тъй като двубоят бе официално потвърден и отменен от френската верига в рамките на няколко дни.

Те искаха да направим аматьорски мач, а аз искам професионален. Разликата е, че при аматьорите се бием с протектори, каска и налакътници, а при професионалните ги няма. Първоначалната ни уговорка бе да се играел само с налакътници. Те решиха да променят условията в последствие“, каза Маринова специално за Boec.

Пропадна муай-тай дебюта на Антония Маринова във Франция

Първоначалното споразумение гласи, че с Резуки ще се бият полупрофесионално, което включва употребата на протектори за лактите. Българката обаче не е сигурен откъде е дошло предложението за промяната и не пожела да спекулира, дали французойката се е уплашила или Queen Gloves самостоятелно са решили да коригират споразумението.

Антония Маринова все пак не се отказва от намерението си да запише дебют в професионалния муай-тай. Тя иска да тества себе си в няколко срещу и при положителен развой възнамерява да съчетава изявите си и с кикбокса.