Начало Кикбокс и муай тай България с амбиции за класиране в призовата тройка преди Световната купа по Кикбокс

България с амбиции за класиране в призовата тройка преди Световната купа по Кикбокс

България с амбиции за класиране в призовата тройка преди Световната купа по Кикбокс
0

България ще бъде представена от 136 състезатели, които ще излязат на татамито в 222 срещи в различните категории и стилове на предстоящата Световна купа по Кикбокс в Унгария.

Всички национали ще участват в най-старата и престижна ежегодна международна надпревара, която е предпоследната за тази година. Кампанията ще завърши в Узбекистан през месец септември.

29-о издание на Световната купа в Унгария ще се състои от петък до неделя 14-16 юни 2024г. в Будапеща, зала „Bоок Hall“.

Всяка година в календара на Световната федерация по кикбокс „WAKO“ има планирани 4-и световни купи и 4-и европейски купи.

Миналата година родните състезатели завършиха на 4-о място в крайното класиране по спечелени медали, като амбицията е сега да влязат в Топ 3.На татамито ще излязат едни от най-изявените ни национали – Световните шампиони от 2023 г. Кристина Николова и Иван Кръстанов.

Водач на делегацията ни е президента на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай–Галин Димов.Страната ни ще има 8 рефери на татами стиловете и 3-ма в ринговите дисциплини.