Начало Кикбокс и муай тай Варна се готви за рекорден брой кикбоксьори на Държавното

Варна се готви за рекорден брой кикбоксьори на Държавното

Варна се готви за рекорден брой кикбоксьори на Държавното
0

Този петък (1 октомври) започва чаканото Държавно първенство по кикбокс в стил „лоу кик“. Най-добрите състезатели на ринга ще мерят сили в новия спортен комплекс в район „Владислав Варненчик“, Варна.

За участие в турнира са изпратени рекорден брой заявки и организаторите отчитат много сериозен интерес от клубовете в цялата страна.

Това е и една от причините състезанието да се проведе в три дни, като ще приключи в неделя.

По-рано този месец Ск „Шуменска Крепост“ се класира на първо място по медали на Държавното първенство по кикбокс, стил „фул контакт“.

Клубът е амбициран да стъпи на върха и този път като преди няколко дни проведе съвместни спаринги с отборите на „Вокил“, „Авитохол“ и „Легия“.

Във Варна обаче тази задача ще е много трудна, защото в последните години морският град се доказа като бастиона на бойните спортове у нас.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.