Начало Senshi Богдан Шумаров: Чест е да победиш ученик на Артс

Богдан Шумаров: Чест е да победиш ученик на Артс

Богдан Шумаров: Чест е да победиш ученик на Артс
0

След като през февруари записа първата си победа в дебютния си двубой на SENSHI, Богдан Шумаров покачи актива си на две от две в най-новата бойна верига у нас.

28-годишният състезател на варненския клуб „БОИЛ“ победи чрез единодушно съдийско решение 3:0 възпитаника на Петер Артс – Иляс Букаюа в мач по правилата на К-1, кат. до 72.5 кг.

Ето какво каза той минути след успеха за Boec.BG:

„Да, този път не можах да приключа срещата с нокаут. Търсих го от самото начало, а понякога прекаленото старание за нокаут пречи. Въпреки доминацията ми и в 3-те рунда не съм напълно доволен от себе си. Можеше да се представя по-добре, но не обичам да се оправдавам. Надявам се, ако бъда поканен на следващото издание, ще се представя по-добре“, започна Шумаров.

„На моменти не бях концентриран. Подцених дадени ситуации, но после се мобилизирах, защото съперникът ми удряше здраво. Важното е да не допускаш много грешки“, призна Богдан, а по-тежите удари отправи именно той.

„Чудесна атмосфера. Благодаря на организаторите, че ме канят на второ издание на SENSHI. И за това, че ми дадоха шанс да се изправя срещу ученик на легендата Петер Артс. Не съм си представял, че ще имам такава възможност. За мен беше чест и продължавам да работя повече занапред.

А на въпрос дали се е натрупала умора у него в последно време отговори:

„Да, това ми изигра лоша шега, но повтарям – без оправдания. Ще си дам почивка и ще гледам да се върна възможно най-скоро. Тепърва ще го обмислим с треньорския щаб, но ми предстои ново участие лятото във Франция. Почивката няма да е дълга. През месец март спечелих първото издание на новия турнир там и сега ме поканиха отново“, завърши Богдан Шумаров.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.