Начало Кикбокс и муай тай Ернесто Хуст специално за Boec.BG: Тук ме впечатли отдадеността! (ВИДЕО)

Ернесто Хуст специално за Boec.BG: Тук ме впечатли отдадеността! (ВИДЕО)

Ернесто Хуст специално за Boec.BG: Тук ме впечатли отдадеността! (ВИДЕО)
0

Ернесто Хуст е бивш състезател по кикбокс от Холандия. Роден е през 1965 г. в Хеемскерк.  Четири пъти печели най-авторитетно състезание в света на кикбокса – К-1. Дебютира в К-2 през 1993 г. и завършва на второ място, а през 1997 г., 1999 г., 2000 г. и 2002 г. става първенец. Има 11 участия на финали, а професионалния му актив е 99 победи, 21 загуби и 1 равенство. Оттегля се от спорта през 2006 г. Прякорът му е „Mr. Perfect“. Eрнесто Хуст даде специално интервю за читателите на Boec.BG от Варна.

 

Г-н Хуст, тук сте по покана на Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай тай за провеждане на лагер по кикбокс. Как ви се видя организацията?

-Организацията бе много добра. Спя в хубав хотел, всички по тренировките е организирано отлично и се забавлявах.

Как ви се видя нивото на нашите състезатели?

-Виждам, че много от момчетата и момичетата тук имат фул контак стайл, но те успяват да се адаптират към европейския муай тай стил.

Какво ви направи най-голямо впечатление?

-Впечатли ме отдадеността на треньорите. Всички упражнения бяха правени стриктно и на 100% и това бе приятно за гледане.

Какво ви е мнението за световния кикбокс днес и променил ли се е много от ваши дни?

-Ако сравните К-1 със Glory, тогава К-1беше далеч по-известен и достъпен, но се надявам Glory да стигне нивото на K-1, защото това е много важно за спорта.

Дайте някакви съвети на младите, които искат да започнат да тренират?

-Просто отидете в залата и му се наслаждавайте. Когато аз започвах, много исках да се запиша, но трябваше да чакам две години, защото нямаше клуб в града ми. Но и до ден днешен му се наслаждавам, дори след 37 години.

Какви са плановете ви?

-Искам да продължа да се занимавам с подобни неща и се надявам, че хората ще се радват да се учат от мен. Искам да продължа с активността си в кикбокса.

И накрая, какво ще кажете на нашата аудитория и читателите на Boec.BG?

-Продължавайте да наблюдавате, продължавайте с четенето и продължавайте с кикбокса. OSS!

 

Интервю на Лъчезар Тодоров, Boec.BG