Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьорите на „Масару“ спечелиха първо място на Европейската купа по кикбокс в Сараево

Кикбоксьорите на „Масару“ спечелиха първо място на Европейската купа по кикбокс в Сараево

Кикбоксьорите на „Масару“ спечелиха първо място на Европейската купа по кикбокс в Сараево
0

Кикбоксьорите на спортен клуб „Масару“, гр. София спечелиха първото място в клубното класиране на Европейската купа по кикбокс в Сараево, Босна и Херцеговина.

Българите станаха носители на купата след като взеха общо 68 отличия от които 29 златни, 17 сребърни и 22 бронза. Втори се нареди Унгарския клуб „Халкер Кирили тиим“, а трети станаха представителите на Австрия.

Треньорите Иво Десподов и Стефан Костадинов участваха с отбор от 47 състезатели, които излязоха на татамито в 89 категории в леките стилове. Те се завръщат от Сараево с 29 златни отличия, притежание на Борис Лазаров, Калоян Петров, Олег Колбин, Христо Николов, Вероника Попова, Росина Пейкова, Рая Маринова, , Емануела Добрева, Диана Лазарова, Елеонора Валентинова и Ивана Петрова.

Над всички бяха националните на България – Христина Андонова – 3 златни медала, Кристиян Милушев – два златни и един сребърен, Виктор Грозданов – два златни, Андреа Илиева – два златни и един сребърен, Христо Николов – два златни и един бронзов и Теодор Поповски – два златни медала.

Първи в статистиката по спечелени медали са състезателите на Хърватия с 34 златни, 25 сребърни и 26 бронза. Втори с актив от 30 златни, 53 сребърни и 53 бронза са Босна и Херцеговина. България е на трето място по спечелени отличия с 29 златни, 17 сребърни и 22 бронза.

В надпреварата участваха 640 състезатели от 50 клуба в официалните категории и още 200 състезатели в не официалните и категории за начинаещи.

тагове: